Möt Ebba, ny copywriter på Resultify

Från journalistik, mäklarcopy och PR i USA till copyjobb i Malmö. Vårt senaste tillskott på Resultify heter Ebba Berggren och kommer att hjälpa dig som kund med slagkraftiga texter, webbcopy, PR och content.

När Linnéa Gudmundson nu går på föräldraledighet träder Ebba Berggren in som copywriter hos oss. Ebba har en bakgrund som frilansjournalist på Kvällsposten, Nöjesguiden, Metro Mode och Egmont, men också som copywriter inom bland annat fastighetsbranschen.

När Ebba skapar copy och stories vill hon fånga det äkta bakom fasaden hos människor och varumärken. Hon inspireras av det personliga – det vi egentligen faller för när vi faller för ett varumärke. Det är det hon söker och försöker fånga.
 

“Dagens marknadsföring ska vara autentisk”

– Läser du Resumé just nu handlar det mycket om hur dagens marknadsföring spelar på det autentiska, tillgängliga och nära. Det ska verkligen kännas trovärdigt. Som IKEA:s senaste reklamkoncept där vi får se vardagslivet. Även influencers har börjat visa sin mer mänskliga sida, säger Ebba.

– Det är svårare att göra något naket än att göra det konstruerat naket. Men det nakna fungerar. Man dras till det.
 

Viktigast att förstå målgruppen

För Ebba räcker det med att gå förbi någon på stan som säger någonting intressant för att hon ska börja fundera över storyn bakom personen, och måla upp en idévärld.

– Jag är intresserad av människors psyke och konversationen människor emellan. Det hänger ihop med att försöka förstå olika målgrupper. Vad är det här för en person? Hur ser personens tillvaro ut? Vad gör personen på fritiden? Hur ser det ut när han eller hon släpper loss på riktigt?

– När jag påbörjar ett copyuppdrag är jag alltid nördig när det kommer till research. Jag försöker vara inlyssnande och verkligen förstå vem vi ska prata med. Det är så viktigt att vi träffar rätt – därför slutar jag inte förrän vi alla känner att det sitter helt rätt.

Behöver du hjälp av Ebba? Kontakta oss eller mejla Ebba på ebba.berggren@remove-this.resultify.remove-this.se

Läs mer om våra tjänster inom copy och content.