SEX ANLEDNINGAR TILL ATT VÄLJA TYPO3 CMS

När du väljer CMS så finns det flera saker att tänka på, bland annat bör ni fundera över vilka era kunder är och hur jobbar ni internt med webben. Här är sex skarpa anledningar till att välja TYPO3:

  1. Hög säkerhet: numera också med multifaktorautentisering vid inlogg i backend. Den höga säkerheten är bland annat kopplad till CMS:ets hållbarhet över tid, där TYPO3 kommer med sex års buggfixar och säkerhetsuppdateringar.
  2. Multisite: för er som t.ex. är ett koncernbolag eller har flera varumärken under samma paraply.
  3. Språklager: för er som har behov av att spegla innehåll på flera olika språk.
  4. Sidträdet: som är tydligt och lätt att strukturera och arbeta i för er webbredaktör och andra administratörer.
  5. Filhantering: har ni behov av att ladda upp och administrera en stor mängd filer så är det enkelt att skapa en tydlig och lätthanterlig filstruktur.
  6. Open source: det finns inga licensavgifter.

Vi är också extra stolta över följande features:

  • FE editing: redigera din webb i frontend och se ändringarna direkt på sidan istället för att editera i inloggat läge.
  • Tillgänglighetsanpassning: få er webb helt tillgänglighetsanpassad utefter de senaste riktlinjerna. Se vad vi gjorde för Tomelilla kommun!
  • Sökmotoranpassning: TYPO3 hjälper dig att uppnå bästa möjliga SEO i backend. 

DE STORA FÖRDELARNA I TYPO3 v11

Utöver att nya TYPO3 11 är mycket snabbare - både när du arbetar i CMS:et och för dina användare - så finns det flera förbättringar som innebär mindre kostnader för dig som kund på sikt. För utvecklarna som bygger din webb är det numera enklare att utveckla, bland annat tack vare en standardiserad kodbas. Dessutom kräver uppgraderingar från v10 och uppåt inte längre någon ny design eller innehållsflytt, vilket gör dem snabbare och mer kostnadseffektiva. 

BÖR JAG UPPGRADERA? 

Svaret är nästan alltid ja - och nu även för dig som har en relativt ny hemsida i TYPO3 version 10. 

När en hemsida börjar få något år på nacken, behöver den uppdateras eftersom den inte längre har tillgång till buggfixar och säkerhetsuppdateringar. Att ha en säker och uppgraderad webb bör vara en prioritet för alla. Precis som en gammal bil som inte fått nödvändigt underhåll till slut bara stannar, kan en hemsida som inte uppdateras slutligen inte fungera alls. 

Även om alla versioner av TYPO3 kommer med sex år av buggfixar och säkerhetsuppdateringar efter lansering, anses de tre sista åren vara en nödlösning och är något du måste betala för. 

Nyare hemsidor bör också uppdateras, men av en helt annan anledning. Inte bara drar du nytta av att ha den senaste och bästa versionen av TYPO3 - det blir också enklare att genomföra uppgraderingar i mindre steg, än att göra en stor uppgradering med många års mellanrum. För vissa verksamheter kan det också vara ett juridiskt krav att ha uppdaterad programvara: https://typo3.com/blog/dont-use-unsupported-software

Boka en tid för att prata uppgradering med oss!