Från juli 2018 kommer sajter utan HTTPS att markeras som osäkra i Google Chrome

Efter att i flera år ha pushat att sajter ska vara “secure by default” kommer Google nu att markera osäkra sajter i Chrome, med början i mitten av sommaren. Allt enligt Search Engine Land.

Juli ser ut att bli en viktig månad för Google. Företaget har tidigare kommunicerat att man rullar ut sin Speed Update under juli, och meddelar nu även att man kommer att markera alla sajter som inte flyttat till HTTPS som “non secure”.

Denna förändring sammanfaller med att man släpper Chrome 68, och kommer att se ut så här i en användares webbläsare:treatment_of_https_pages

Google har pushat webmasters att flytta över till säkra sajter i över ett år nu - och även hintat med en liten ranking boost för att skapa ytterligare incitament. Enligt deras bloggpost har kampanjen visat sig vara framgångsrikt:

  • Över 68 % av Chrome-trafiken i både Android och Windows är nu skyddad
  • Över 78 % av Chrome-trafiken i både Chrome OS och Mac är nu skyddad
  • 81 av Top 100-sajterna på nätet använder HTTPS som default

Beroende på en sajts storlek och därmed projektets omfattning, kan en förflyttning från HTTP till HTTPS vara ganska krävande. Kolla in länkarna nedan för mer vägledning i den här förändringen av din eller dina kunders sajter, såväl som vägledning för validering och hur man hanterar blandat innehåll.

Om du vill veta mer eller ha konkret hjälp med att flytta sajter till HTTPS så har vi på Resultify stor erfarenhet inom området. Kontakta oss gärna så hjälper vi dig!pexels-photo-67112

 

Kontakta oss så berättar vi mer.