Skapa en medlemswebbplats på HubSpot: En komplett guide

I dagens digitala tidevarv söker företag ständigt efter innovativa sätt att knyta an till sin publik och erbjuda värdefulla upplevelser. En strategi som fått stort genomslag är att skapa medlemswebbplatser. Webbplatser där vissa dedikerade och hängivna följare kan ta del av den content man producerat.

Dessa webbplatser erbjuder exklusivt innehåll och upplevelser för medlemmar, vilket främjar en känsla av gemenskap och lojalitet. Tidningar och magasin är typexempel på denna typ av site.

I den här artikeln ska vi gå igenom allt du behöver veta för att skapa en medlemswebbplats på HubSpot, från ökningen av gated content till steg-för-steg-processen för att bygga ditt eget område med exklusivt innehåll.

Är du redo att ta din branschposition till en ny nivå?

Content Hub Membership ger dig verktygen du behöver för att skapa en exklusiv community av engagerade följare. Erbjud värdefullt innehåll, skapa meningsfulla kopplingar och driv tillväxt för ditt företag.

Varför ska du skapa en medlemswebbplats?

 • Engagera din publik: Skapa en gemenskap där dina följare kan lära sig, dela idéer och knyta kontakter med varandra.
 • Bli en tankeledare: Etablera dig som en auktoritet inom din bransch genom att erbjuda exklusivt innehåll och expertis.
 • Driv tillväxt: Öka kundlojaliteten, generera leads och skapa nya affärsmöjligheter.

Content Hub Membership gör det enkelt att:

 • Skapa privata sidor och blogginlägg: Begränsa tillgången till ditt mest värdefulla innehåll till betalande medlemmar eller specifika kontaktlistor.
 • Hantera medlemskap: Spåra medlemmar, skapa olika medlemsnivåer och skicka riktade
  e-postmeddelanden.
 • Bygg en blomstrande community: Facilitering av diskussioner, frågeställningar och evenemang
  för att skapa en engagerad gemenskap.

Få ut det mesta av din medlemswebbplats:

 • Identifiera din målgrupp: Vem vill du nå med ditt innehåll? Vilka är deras behov och intressen?
 • Skapa värdefullt innehåll: Erbjud exklusiva guider, webbseminarier, resurser och annat innehåll som dina medlemmar inte kan hitta någon annanstans.
 • Främja interaktioner: Uppmuntra diskussioner, frågeställningar och nätverkande bland dina medlemmar.
 • Mät din framgång: Spåra viktiga mått som engagemang, medlemstillväxt och konverteringsfrekvens.

Ökningen av gated content och communities

Eftersom konsumenter blir mer kräsna och traditionella annonsmetoder tappar i effektivitet, vänder sig företag till gated content och communities för att engagera sin publik.

Gated content hänvisar till värdefullt och exklusivt innehåll som endast är tillgängligt efter att användare har lämnat viss information eller vidtagit specifika åtgärder. Det kan handla om att lämna ifrån sig sin information, sin data eller helt enkelt att de betalt en medlemsavgift. Denna strategi ger inte bara företag värdefull data utan skapar också en känsla av exklusivitet och värde för användarna.

Communities å andra sidan, ger en plattform för individer med delade intressen att koppla upp sig, dela kunskaper och delta i meningsfulla diskussioner. Dessa communities erbjuder en känsla av tillhörighet och skapar en miljö där medlemmar känner sig värdesatta och hörda. En "VI-känsla" som är svår att få till utanför communityramarna. 

Content Hub Membership:
Stärker företag

Content Hub Membership erbjuder företag en kraftfull plattform för att skapa och hantera medlemskap, underlätta gated content och bygga blomstrande communities. Med sitt användarvänliga gränssnitt och robusta funktioner gör Content HubMembership det möjligt för företag att engagera sin publik, främja värdefulla kontakter och driva tillväxt. Och om de gjort det rätt, kan de ta betalt för sitt innehåll.

En av de viktigaste funktionerna i Content Hub Membership är dess förmåga att integrera gated content på din webbplats. Genom medlemsnivåer och åtkomstkontroller kan företag skräddarsy det innehåll de erbjuder till specifika målgruppssegment. Detta skapar en känsla av exklusivitet och uppmuntrar användare att gå med i din community.

Bland HubSpot-användare ser vi själva beteendet som vi vill få till bland våra egna kunder. Exempelvis har HubSpot ett segment användare som är superhängivna och jättekunniga. De delar med sig av sina insikter, erfarenheter och tankar i HubSpots egna community - https://community.hubspot.com/

För att komma åt detta användargenererade innehållet, som är både mer relevant och mer slagkraftigt än det mesta generiska innehåll som får bära HubSpot-varumärket, måste man vara medlem. Detta är ett exempel på hur ett företag kan ta innehåll som är värdefullt och skapa en community runt det och göra det mer exklusivt genom att begränsa tillgången till innehållet.

Content Hub Membership tillhandahåller dessutom verktyg för att effektivt hantera och vårda communities. Med medlemsprofiler och kataloger kan företag erbjuda en personlig upplevelse för communitymedlemmar, vilket gör det möjligt för dem att koppla upp sig med varandra och bygga värdefulla relationer.

Plattformen underlättar även communityengagemang genom funktioner som diskussionsforum, privata meddelanden och medlems-exklusiva event eller webinars. Ett helt verktygsset för en admin eller community manager. 

Strategier för att främja engagerade communities

För att skapa en framgångsrik community måste företag identifiera sin målgrupp och etablera tankeledarskap och auktoritet inom sitt område eller sin nisch inom sina communities.

Genom att konsekvent tillhandahålla värdefullt innehåll och främja interaktioner mellan medlemmar kan företag hålla sin community engagerad och investerad i communityupplevelsen.

Content Hub Membership erbjuder verktyg för communityhantering, inklusive att skapa medlemsnivåer, behörigheter och åtkomstkontroller. Detta gör det möjligt för företag att personalisera upplevelsen för varje medlem och se till att din community förblir en värdefull och säker plats för medlemmar att engagera sig, lära sig och koppla upp sig med varandra.

Konfigurera din HubSpot-medlemswebbplats

Att skapa en medlemswebbplats på HubSpot kan vara ett kraftfullt sätt att engagera din publik, främja värdefulla kontakter och driva tillväxt för ditt företag. Den här guiden kommer att ta dig igenom de steg du behöver vidta för att konfigurera din egen medlemswebbplats på Content Hub.

HubSpot-medlemswebbplats är enkelt och kan göras av alla med publiceringsbehörighet på din Content Hub. Du kan styra publikåtkomst för olika typer av innehåll, inklusive webbsidor, blogginlägg och artiklar i kunskapsbasen, vilket säkerställer att endast medlemmar har tillgång till innehållet.

Steg 1: Aktivera medlemsfunktioner

 1. Gå till Marknadsföring > Inställningar > Privat innehåll
 2. Klicka på Aktivera medlemsfunktioner
 3. Granska villkoren och klicka på Aktivera

Steg 2: Skapa en kontaktlista

 1. Gå till Kontakter > Listor
 2. Klicka på Skapa lista
 3. Ge din lista ett namn och en beskrivning
 4. Välj de fält du vill samla in från kontakter
 5. Klicka på Skapa lista

Steg 3: Skapa en privat sida

 1. Gå till Innehåll > Sidor
 2. Klicka på Skapa sida
 3. Ge din sida ett namn och en URL
 4. Välj Privat under Sidans åtkomst
 5. Välj den kontaktlista du skapade i steg 2 från rullgardinsmenyn
 6. Klicka på Skapa sida

Steg 4: Skapa en registreringssida

 1. Gå till Innehåll > Sidor
 2. Klicka på Skapa sida
 3. Ge din sida ett namn och en URL
 4. Välj Privat under Sidans åtkomst
 5. Välj Registrering krävs under Privat åtkomst
 6. Klicka på Skapa sida

Steg 5: Anpassa dina mallar

 1. Gå till Marknadsföring > Inställningar > Privat innehåll
 2. Klicka på fliken Mallar
 3. Välj de mallar du vill använda för varje steg i medlemsflödet
 4. Klicka på Spara

Steg 6: Testa din medlemswebbplats

 1. Gå till den privata sidan du skapade i steg 3
 2. Försök att komma åt sidan utan att vara inloggad. Du bör uppmanas att registrera dig eller logga in
 3. Registrera dig för ett konto och logga in
 4. Du bör nu kunna komma åt den privata sidan

Ytterligare tips

 • Du kan använda HubSpot CRM för att hantera dina medlemmar och spåra deras aktivitet på din webbplats.
 • Du kan använda HubSpot Marketing Automation för att skicka automatiserade e-postmeddelanden till dina medlemmar.
 • Du kan använda HubSpot Analytics för att spåra prestandan för din medlemswebbplats.

Slutsats

Att skapa en medlemswebbplats på HubSpot kan vara ett kraftfullt sätt att engagera din publik, främja värdefulla kontakter och driva tillväxt för ditt företag. Genom att utnyttja funktionerna och möjligheterna i Content Hub Membership kan företag skapa exklusiva och engagerande upplevelser för sina medlemmar, bygga en lojal och dedikerad community.


Kom igång idag!

Fyll i formuläret nedan för att få en gratis konsultation och ta reda på hur HubSpot kan hjälpa dig att nå dina mål.

Tveka inte! Ta din branschposition till en ny nivå med Content Hub Membership.

Kontakta oss så berättar vi mer.