Här är svenska marknads­förares bästa inspirations­källor

Var hittar du jobbinspiration? I sociala medier, på föreläsningar eller kanske webbinarier? Statistik visar att vi allra helst läser oss till nya idéer – och helst av allt på LinkedIn.

Den senaste rapporten The Nordic CMO Survey från Deloitte visar att svenska marknadschefers favoritkälla till inspiration och information i jobbet är LinkedIn.

Vi vet också att man gärna inspirationsläser långt och länge på LinkedIn jämfört med vad man gör i andra kanaler – och gärna på kvällen.

En tydlig skillnad mellan marknadschefer i Sverige och i övriga världen, är att svenska marknadschefer inte tar del av så många internationella branschmedier. I stället föredrar man nästan uteslutande inspiration på svenska.

Känner du igen dig? Stämmer det in på dig?

Svenska marknadschefers favoritkällor till inspiration och branschinformation är:

  • LinkedIn
  • Resumé
  • Dagens Media

5 tips på inspiration till din marknadsföring och webbsajt

Här på Resultify har vi alla olika inspirationskällor – någon är helt inne på böcker om konverteringsoptimering medan en annan uteslutande lyssnar på podcasts.

Men för dig som vill hålla dig up to date på ett enkelt sätt kan vi gemensamt rekommendera dessa värdefulla inspirationskällor:

LinkedIns Sales & Marketing Solutions Blog 
LinkedIns egen blogg med boktips, rapporter, statistik och trendspaningar är överraskande pedagogisk och lättuggat. Särskilt matnyttiga brukar inläggen från deras marcom manager Jane Flemming vara.

Think With Google 
Googles plattform för att dela den senaste statistiken och forskningen inom digital marknadsföring och försäljning - eller som de själva kallar det, din “digitala fusklapp”.

Awwwards Websites 
Ett stort galleri av webbcases från olika byråer att botanisera bland för inspiration till ny hemsida eller e-handel. Här kan du se prisbelönta hemsidor byggda med alla möjliga designs och CMS.

Marknadscheferna 
I Marknadsbiblioteket hos Marknadscheferna hittar du nyhetsartiklar, rapporter, intervjuer med branschfolk, podcasts och videoklipp kring allt som rör vardagen för en marknadschef.

Vill du få fler bra tips, rapporter och statistik som är relevant för dig som jobbar med marknadsföring? Då tycker vi att du ska prenumerera på vårt nyhetsbrev – fyll i din e-postadress längre ner här på sidan.

Du kan också följa oss på Facebook, LinkedIn och Twitter.

Kontakta oss så berättar vi mer.