Topprankad inredningssajt för
Hemisfär

#1 på Google på ett par veckor

Från lansering till att ranka högst på Google på bara några veckor. Det lyckades styling- och homestagingföretaget Hemisfär med genom att bygga sin nya webbplats tillsammans med Resultify. I dag driver sajten in bättre leads och affärer.

Uppdraget: Synas och ranka bättre

Det välrenommerade inrednings- och homestagingföretaget Hemisfär har alltid haft nöjda och återkommande kunder, men varit i behov av att synas bättre online och tydligare förmedla sitt unika sätt att jobba med inredning. Grundaren och inredningsarkitekten Anna Arehov kontaktade därför Resultify för ett webbprojekt. Uppdraget: bygga en responsiv, användarvänlig och sökmotoroptimerad sajt med tillhörande webbshop för att göra Hemsifär mer synligt online.

Strategi: Sälja med bilder

Eftersom bilder har stor betydelse för affären byggde Resultify en visuellt konverterande sajt. Nya hemisfar.com optimerades för att visa tunga, högkvalitativa bilder och visuella effekter utan att det påverkade rankningen negativt. Tvärtom SEO-optimerades webbplatsen för att ranka högt.

Ägaren Anna Arehov ville även kunna sälja produkter som använts i stylingprojekten direkt genom sajtens bilder – en del av Hemisfärs hållbarhetstänk. Sajtens bilder gjordes därför till konverteringspunkter för att driva sälj. Numera kan besökare hovra över produkter i bilderna på sajten, se produkter i bilderna tändas och lägga dessa direkt i varukorgen.

Resultify implementerade även en Instagram-integration, webbshop och produkthanterare.

Resultat: #1 på Google inom ett par veckor

Bara några veckor efter att den nya hemisfar.com lanserats hade sajten klättrat högst i rankningen på Google för organiskt sök på tio av Hemisfärs viktigaste sökord. Anna Arehov kunde även se resultat i form av fler kundsamtal och nya leads.

– Jag får fler privata uppdrag och företagsuppdrag och förfrågningarna har en trevligare och artigare ton än innan. Vi ser en helt annan trafik till hemsidan och jag får förfrågningar om tjänster jag inte hade innan. Det är direkt kopplat till den nya webbsidan, säger hon.

För Anna Arehov var det värdefullt att ha alla kompetenser i en och samma byrå.

– Det förenklade processen och gjorde att jag kände mig trygg med att släppa ansvaret till Resultify.

Är du också intresserad av att bygga en ny webbplats, eller ta fram en webbshop? Hör av dig till oss, så ser vi vad vi kan göra tillsammans!

I korthet:

  • Design och koncept
  • Copy
  • Produkthanterare
  • Instagram-integration
  • Webbshop

Kontakta oss så berättar vi mer.

Fler cases/uppdrag

naturbild på blekinge tekniska högskola

BTH ökade sin inkommande trafik med 34% genom smarta kampanjval

Blekinge Tekniska Högskola

Läs mer

Effektivt och flexibelt med HubSpot för

Sana Pharma Medical

Läs mer

Förbättrad intern effektivitet med 20% för

Learning To Sleep

Läs mer
Visa alla