Dags att uppdatera din TYPO3-sajt

För dig som har en webbplats byggd i TYPO3 är det nu dags att uppdatera till nästa TYPO3-version. Vi förklarar vinsterna med att uppdatera – och riskerna med att låta bli.

TYPO3 utsågs nyligen till världens snabbaste CMS av Google Chrome. Tillsammans med bland annat WordPress och Drupal är TYPO3 ett av världens populäraste CMS – men för att säkerheten ska fungera optimalt måste du löpande uppdatera din TYPO3-version.

Resultifys säljchef Robert Lindh, som även sitter i TYPO3:s internationella rådgivande styrelse, förklarar att det är hög tid att uppgradera.

– Med varje ny version kommer nya funktioner som gör din webbplats bättre, snabbare och säkrare. På nätet finns ett tydligt schema för när uppdateringarna släpps och när supporten för gamla versioner upphör – TYPO3 Roadmap. Har du koll på den kan du både budgetera och planera i god tid.

Så hur vet du vilken uppdatering du måste göra nu?

Uppgradering till TYPO3 V9 mest kostnadseffektivt

Flera versioner av TYPO3 är nu så daterade att det kan var aktuellt att göra en helt ny installation i stället för att uppgradera. Har du till exempel en webbplats i TYPO3 v6 måste du köpa en specifik försäkring för att hålla den säker.

– Om du har TYPO3 v6 i dag uppgraderar du till TYPO3 v7, säger Robert Lindh. Har du TYPO3 v7 uppgraderar du till TYPO3 v8 och har du TYPO3 v8 uppgraderar du till den bästa versionen – TYPO3 v9.

Läs mer: 5 anledningar att uppgradera till TYPO3 v9

Kan jag inte uppgradera direkt till TYPO3 v9?

– Absolut. Men om det är flera steg mellan din nuvarande version och den nyaste har det ofta hänt så mycket att det blir mer tidseffektivt att istället “flytta in” i en helt ny installation.

Är det något du rekommenderar?

– Självklart. Du sparar både tid och pengar eftersom en nyinstallation är en engångsinsats. Du slipper också få med dig gamla saker som orsakat problem tidigare. Dessutom är TYPO3 v9 enklare, snyggare, snabbare och har nya beskärningsverktyg.

– Det är bara att ringa oss på +46 (0) 760 01 25 61 eller skicka ett mejl, så skickar jag över en demo av vad du får i TYPO3 v9.

Robert-Lindh_TYPO3_ResultifyRobert Lindh, säljchef och TYPO3-expert på Resultify. Robert sitter även i TYPO3:s internationella rådgivande styrelse.

Hur mycket kostar det att uppdatera?

– Det kan ta allt från 10 timmar till 300 timmar. Tid och pris beror på hur mycket ingrepp du gjort i systemet tidigare och om du har många olika moduler. Innan vi uppgraderar gör vi såklart en uppskattning i tid och pris och du får ett slutdatum för när det beräknas vara klart, förklarar Robert Lindh.

– När du ska uppdatera ditt TYPO3 så kontakta oss så snart som möjligt, så hinner vi planera in det.

Vad händer om jag struntar i att uppdatera?

– Det är precis som att låta bli att serva bilen – du får ganska omgående ett sämre system som blir osäkert på sikt. Det innebär en ökad risk för att:

  • du blir hackad
  • sajten går ner
  • funktioner går sönder
  • du förlorar kunder till konkurrenter

– Sedan är det ganska roligt att uppdatera. Det är kul att se att webbplatsen fungerar snabbare och bättre, säger Robert Lindh.

Få hjälp att uppdatera ditt TYPO3! Kontakta oss på Resultify:

Robert Lindh, säljchef: +46 76 001 25 61

Pablo Magana, KAM: +46 76 001 25 64

… eller mejla oss.

Resultify har byggt webb för svenska och globala varumärken i mer än 10 år. Vi är aktivt engagerade i den globala open source-communityn och tillhör de världsledande leverantörerna av CMS:et TYPO3 – läs mer om våra tjänster inom webbplatser, utveckling, TYPO3 och WordPress här.

Kontakta oss så berättar vi mer.