Digital satsning gav 100 procent fler leads för AVIX

Med siktet inställt på branschens bästa webbplats utvecklade Solme i samarbete med Resultify en ny sajt för mjukvaran AVIX. Efter framgångsrik lansering kunde man på allvar ta steget ut på den globala marknaden. Sedan dess har sajten optimerats löpande, och trafiken har strömmat in.

När det svenska mjukvarubolaget Solme för några år sedan behövde ny webbplats för sin mjukvara AVIX, vände de sig till Resultify. Det initiala målet var att lansera en modern sajt som var både responsiv och sökmotoroptimerad. Samarbetet inleddes med en strategisk fas, med analyser av behov, målgrupper och konkurrenter.

– Vi såg snabbt att det fanns möjlighet att utveckla branschens bästa sajt, och siktade in oss på det. Den nya webbplatsen byggdes i TYPO3, på en nivå som tekniskt, funktionellt och visuellt låg högt över vad som är vanligt för den här typen av B2B-sajter, säger Pablo Magana, kundansvarig på Resultify.

Rätt digital plattform för global etablering

Avix är en nischad programvara för tillverkningsindustrin. Den har ökat stadigt och är sedan flera år väl etablerad bland stora svenska industribolag.

– Det var därför strategiskt viktigt att nå ut globalt, vilket krävde rätt digital plattform. Vi såg webbplatsen som en klok satsning som skulle öppna dörren ut mot nya marknader, säger Christian Ehrensvärd, Digital Strategy Manager på Solme.

Screen_From_Startpage_1024

Resultat högt över förväntan

Under de fyra år som gått sedan lanseringen har avix.eu visat att man kommer mycket långt med en riktigt vältrimmad sajt och ett relativt enkelt nyhetsbrev. Inga andra aktiva marknadsföringsåtgärder har genomförts, eftersom man inte velat annonsera sig till trafik utan bygga marknaderna långsiktigt - och resultaten har varit lysande hela vägen.

  • Nästan 40 procent mer trafik till sajten på fyra år
  • 198 procent mer trafik från den strategiskt viktiga USA-marknaden
  • 70 procent kortare laddningstid utanför EU på ett år
  • 100 procent fler leads från 2017 till 2018

Numbers_1024_350

Nära samarbete för löpande optimering

Sedan lanseringen har webbplatsen utvecklats kontinuerligt, både tekniskt och med mätning/analyser för allt skarpare innehåll samt andra aktiviteter för att optimera trafikflödena. Christian Ehrensvärd värdesätter den dialog som hela tiden funnits.

– Samarbetet har betytt mycket för oss och Pablo Magana har varit en värdefull rådgivare. Det känns tryggt att möta god kompetens inom alla de områden vi har behövt. En sak jag uppskattar särskilt mycket är transparensen vad gäller kostnader. Det kommer inga överraskande fakturor längs vägen utan eventuella avsteg från offerten kommuniceras tydligt och i god tid.

Satsar ännu mer framåt

Webbplatsen är rent tekniskt förberedd för ytterligare funktionalitet som förbättrar besöksupplevelsen, samt har en infrastruktur för att enkelt sätta upp och lokalanpassa egna sajter på nya marknader.

– Nu har vi kommit till en punkt där det syns väldigt tydligt att webbplatsen verkligen skapar resultat. Framåt har jag därför fått möjligheten att fokusera helt på detta arbete, vilket kommer att generera ännu bättre resultat, avslutar Christian Ehrensvärd.

Vad är AVIX?

avix_logo_square

Mjukvaran AVIX en komplett programsvit för analys och optimering av design- och produktionsprocesser.

- Första steget mot att förbättra någonting är att kunna mäta det. Med AVIX kan du systematiskt mäta, analysera och trimma manuella tillverkningsprocesser. Målet är att jobba smartare - genom att låta effektivisering och ergonomi gå hand i hand, säger Christian Ehrensvärd, Digital Strategy Manager på Solme.

Vill du också få fler leads via din sajt och dina kanaler?

Läs mer om våra tjänster inom rådgivningwebbutveckling och innehållsproduktion till sociala medier eller fyll i dina uppgifter nedan, så kontaktar vi dig så att vi kan prata mer tillsammans!

Kontakta oss så berättar vi mer.