Webbplats i WordPress – ja eller nej?

Vilka är fördelarna med WordPress? Och vad är bra att tänka på om du ska låta bygga eller uppdatera din webbplats i WordPress?

Mer än var fjärde hemsida är i dag byggd i WordPress, ett av de populäraste Content Management Systemen (CMS) för webbplatser. Vilka är fördelarna med WordPress? Och vad är bra att tänka på om du ska låta bygga eller uppdatera din webbplats i WordPress?

WordPress har etablerat sig som ett enkelt och snabbt verktyg för att bygga hemsidor. CMS:et föddes 2003 när ett gäng utvecklare bestämde sig för att göra det riktigt enkelt att publicera text i bloggformat – ett vinnande koncept som i dag byggts ut till ett fullskaligt CMS, även för mycket komplexa webbsajter.

Eftersom WordPress är så kallat Open Source, alltså byggt med en öppen källkod som gör att vem som helst kan bygga vidare på det, utvecklas det hela tiden. Nya teman och plug-ins tas fram varje dag utifrån vad vi användare vill ha.

Dessutom är WordPress numera kompatibelt med alla stora CRM-system och betallösningar. Du kan till exempel koppla på e-handelslösningen WooCommerce på din WordPress-sajt när som helst. Det gör att många större organisationer och företag väljer att bygga sina webbplatser i WordPress, och att det finns många WordPress-konsulter på marknaden som kan ge dig experthjälp.

Vad är då fördelarna med WordPress? Vad är det användarna gillar med just WordPress CMS?

Fem starka fördelar med en webbplats i WordPress

1. Enkelt och snabbt att sätta upp en sajt

En av de största fördelarna med WordPress är att det är väldigt enkelt att komma igång och få upp en sajt på relativt kort tid – utan att själv behöva vara utvecklare. Du kan ladda ner hela WordPress-paketet på egen server och välja bland olika teman och plug-ins för att skapa just den hemsida du vill ha. Mycket är standard och fungerar automatiskt – till exempel är alla teman mobilanpassade.

2. Open source – inga fasta licensavgifter

Att WordPress är Open Source innebär att du kan använda det utan att behöva betala några licensavgifter. Vem som helst kan fritt modifiera eller vidareutveckla CMS:et, helt efter egna behov. Open Source ger också dig som beställare stor valfrihet, eftersom det finns experthjälp att få på många olika håll.

3. Stor flexibilitet och frihet

Tack vare att WordPress är så enkelt och att så mycket redan är utvecklat har du närmast oändlig frihet när du skapar din webbplats. Du kan välja fritt ur ett stort bibliotek med funktioner, moduler och teman som användare över hela världen varit med och tagit fram.

Om du behöver hjälp finns det ett enormt community på nätet du kan vända dig till i olika forum. Många eldsjälar är väldigt aktiva och det är lätt att få kontakt med andra användare – posta en teknisk fråga i en tråd och du lär få svar snabbt.

4. Haka på e-handel när du behöver

För dig som kan behöva bygga ut din webbplats längre fram, och kanske koppla på olika funktioner i takt med att verksamheten växer, passar WordPress bra. Om du behöver en e-handelslösning längre fram finns som sagt populära WooCommerce som plug-in. Det är bara att koppla på, och försäljningen är igång.

Du kan alltså gå från enkel blogg till fullskalig webbshop med flera tusen produkter, utan att behöva byta webbplats.

5. WordPress är ett säkert CMS

Allt fler hemsidor byggs i WordPress – från små, enkla sidor och bloggar till riktigt stora sajter med massor av innehåll och komplexa lösningar. Om en WordPress-webbplats byggs rätt är säkerheten lika hög som med vilket annat CMS som helst.

Resultify är din WordPress-expert!

På Resultify jobbar vi både med WordPress och andra CMS när vi bygger webbplatser, beroende på vad som kommer att fungera mest effektivt, och vad hemsidan ska ge för resultat. Ibland rör det sig om mindre hemsidor med en webbshop, ibland om större, komplexa webbplatser med många olika språklager, integrationer och automatiserade system för leadsgenerering.

Utöver vårt eget team av WordPress-experter som bygger, utvecklar och designar din webbplats är vi även en av världens ledande leverantörer av och specialister inom TYPO3 CMS.

Om du vill ha hjälp med att uppdatera din hemsida, bygga ny webbplats, eller integrera ett program för CMS eller marknadsföring – hör av dig till vår säljchef Robert så tittar vi på det tillsammans.

KONTAKTA OSS OM WORDPRESS

WordPress

Kom igång med WordPress – tänk så här

Välja WordPress-tema
Inom WordPress finns en stor mängd färdiga teman att välja mellan, både kostnadsfria varianter och premiumvarianter. Innan du väljer ett tema, läs gärna recensioner från andra användare. Se över möjligheter och begränsningar med temat – behöver du all funktionalitet som erbjuds?

Onödiga delar kan nämligen göra det mer komplicerat och dra ner hastigheten för din sajt, vilket ger den sämre rankning på Google.

Du kan också välja att låta utveckla ett helt eget tema.

Plug-ins till WordPress
Testa gärna olika plug-ins, men välj bara att installera just dem du behöver. De gånger det faktiskt sker intrång på webbplatser i WordPress är det genom plug-ins som ingen riktigt har koll på – det är mycket sällan själva WordPress-plattformen är problemet.

Integrationer till WordPress
Om du redan har andra system på plats, exempelvis ett CRM-system, så säkerställ att det finns kopplingar i WordPress som fungerar med just ditt system. Det finns kopplingar till de flesta största CRM-systemen i dag.

Lycka till med din WordPress-sajt!

Kontakta oss så berättar vi mer.